NIEUWS
 

Het Markiezenhof - Bergen op Zoom
Tentoonstelling Beelden & Sculpturen - Bergen op Zoom

Ter gelegenheid van het 800 jarig bestaan van Bergen op Zoom is vier maanden lang een bijzondere maquette te bewonderen.

Gedurende de presentatie van de unieke Franse maquette in Het Markiezenhof te Bergen op Zoom kunt u de beelden en sculpturen van Hans van Tilburg van 7 juli tot en met 31 oktober 2012 bewonderen in deze bijzondere historische omgeving.

Lees verder

Wilhelmina's Oord - Grijpskerke
Tentoonstelling over de Vrouwen van Srebrenica
Juli 2011

De beelden van de val van de Bosnische enclave Srebrenica schokten de wereld.

Mannen werden door Servische militairen gescheiden van hun vrouwen en keerden nooit meer levend terug. Die televisiebeelden lieten kunstenaar Hans van Tilburg uit Bergen op Zoom niet los. Hij verwerkte zijn gevoelens in een serie beelden, die nu worden geŽxposeerd in de tuin van Wilhelmina's Oord in Grijpskerke.


Lees verder

Galerie en beeldentuin La Lanka - TijnjeZijn werk is uiterst persoonlijk, de stijl van abstract tot figuratief. Wat hij maakt zijn vormen die een afspiegeling zijn van zijn manier van waarnemen. Het gaat hem niet iets perfect na te boetseren, dat is niet interessant. Een verbeelding moet het beeld ontstijgen, zodat het meer wordt. Het gaat om wezenlijke dingen. Zo ontstaan onder de handen van Hans van Tilburg emotiegeladen beelden, ontleend aan ervaringen uit zijn leven: voelbare en invoelbare, aaibarer sculpturen.

Lees verder

Steun Alzheimer Nederland met een kunstaankoop

Voor mensen met dementie en hun familie

 

Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie. De ziekte kan iedereen treffen, oud en jong. In Nederland leven zo'n 250.000 mensen met dementie. Het functioneren van de hersenen gaat langzaam maar zeker achteruit. Ze worden steeds afhankelijker van de hulp en zorg van hun omgeving. Een zorg die jaren achtereen, soms 24 uur per dag, wordt volgehouden.

 

Alzheimer Nederland komt op voor de gezamenlijke belangen van mensen met dementie en hun familie en wijst de weg in het doolhof van de zorg bij dementie. Alzheimer Nederland stimuleert de overheid, verzekeraars en instellingen om de juiste voorzieningen te treffen en neemt waar nodig zelf initiatief. Door financiering van wetenschappelijk onderzoek hopen we dementie en de ernstige gevolgen zoveel mogelijk te voorkomen.

 

 

 

 

Sculptuur " Vergeetachtig of dement"?

 

Uitvoering in brons

EUR 425,00 per stuk (incl. marmeren voet)

 

Uitvoering in porcellino

EUR 46,00 per stuks (incl. marmeren voet)

U kunt dit unieke beeld bestellen in de on-line winkel van Alzheimer Nederland.


De opbrengst van de verkoop is bestemd voor de activiteiten van Alzheimer Nederland.
 


GALLERY
image
image